loader image

Бизнес консултации

“Тайната на успеха не е в това да си вършиш собствената работа а в това да усещаш кой може да я свърши по-добре” – Андрю Карнеги

Защо бизнес консултации?

В сегашната икономическа среда е важно предприятията да намерят начини да се откроят, да затегнат операциите си и да увеличат приходите си, като в същото време поддържат ниски разходи. Тъй като много фирми се борят да останат начело на конкуренцията, ежедневните операции на бизнеса са повече от достатъчно, за да задържат управлението си, особено в по-малките предприятия, където собствениците или мениджърите носят много шапки. Изборът да използвате опитен консултант може да даде възможност на бизнеса да расте, вместо просто да се опитва да поддържа статуквото.

Най-голямото предимство, което консултантите могат да предложат на бизнеса, е, че те могат да осигурят временна експертиза. Наемането на консултант позволява на фирмите да плащат само за услугите, от които се нуждаят, вместо да инвестират в скъпи технологии или да плащат, за да поддържат персонала на ръка, което може би не винаги е необходимо. Освен това, наемането на консултант дава възможност за разходи, свързани с липсата на данъци, необходимостта от изплащане на обезщетения или с въпроси, свързани с човешките ресурси, свързани с наемането на нов служител на пълен работен ден. Разходите за наемане на консултант също са мащабируеми, така че фирмата може да проследи разходите и да ги съчетае с проектите, изпълнени от консултанта. Това позволява на фирмата да анализира стойността, предоставена от консултанта. Накрая, когато фирмата вече не се нуждае от услугите на консултанта, връзката лесно се прекратява.

Консултантите също осигуряват значителна стойност за дадена организация. Те могат да помогнат за разработването на стратегии за растеж или за управление на проекти. Тъй като консултантите не са ангажирани с едно единствено предприятие, те носят опит от различни компании и отрасли, което им позволява да предлагат творчески решения и дават възможност да мислят “извън кутията”. Те могат да предоставят обективна гледна точка, която позволява по-разнообразни идеи, отколкото биха могли да бъдат предоставени единствено от служители в организацията. Консултантът може да има по-високо ниво на бизнес опит от средния служител и може да предложи уникални решения за бизнеса. Компаниите могат да пожелаят да разгледат предимствата на нивото на експертния опит, който може да бъде представен от консултанта, както и как те биха могли да се възползват от наличието на установен стратегически план.

Разбира се, дадена организация трябва да продължи да проследява ползите, предоставени от консултант. Тъй като фирмата расте, може да стане по-икономична от гледна точка на разходите да се предоставят услуги, предоставяни от консултант вътре в предприятието, така че стойността трябва да бъде рутинно наблюдавана. Наличието на служители на пълен работен ден осигурява свои собствени предимства като специфичен опит в бизнеса, способност да изпълнява разнообразни организационни задачи, пълноценно присъствие на място и определена заплата. Въпреки това за много компании гъвкавостта, предоставена от външен консултант, може да бъде най-рентабилният и ценен вариант за развитие на бизнеса и ръст на приходите.

който работи по цял ден, няма време да прави пари” – Джон Рокфелер

Искате да започнете промяната? Ние сме готови да ви помогнем по всяко време!